За мен

Векове наред българката е създавала красота с ръцете си. Дори в най-тежките и трудни времена, тя не е преставала да тъче, да плете, да бродира. Заедно с багрите и фигурите, тя е влагала в изработеното част от своето сърце. За мен е гордост, че мога да бъда малка част от този вечен процес!
Ще бъда щастлива, ако моите творения ви донесат радост, като ги изберете за вас или за подарък на скъп до сърцето ви човек.

Бижутата се шият под лупа. Част от тях пресъздават богатството на българската шевица от различни краища на страната. Българската шевица е море от познание, тя носи космическа енергия и сила. Затова пристъпвам с голям респект и отговорност при нейните интерпретации. Убедена съм, че тя има място в нашето съвремие и бижутата са един от начините да й вдъхнем нов живот.

В други творби е застъпено изкуството микробродерия, създадено от австрийската императрица Мария-Тереза през 18 век – винтидж украшения, изпълнени с техниката petit point. Изключително ситната панама, съчетаването на много цветове на няколко милиметра,  правят този тип бродиране „висш  пилотаж“ във везбата. Резултатът са мотиви, които изглеждат като нарисувани.

Много от бижутата и са уникати, но винаги мога да изпълня поръчка или да направя нещо по ваше желание като мотив и цветове. Ще отговоря на всички ваши въпроси на телефон, на имейл или на лични съобщения.

Благодаря ви!

Мила